HEIM
26.08.2013

tíðindaskriv: Cirkus Baldoni – for hele familien

Glæd dig, for Cirkus Baldoni besøger snart Færøerne med en herlig forestilling. Som altid er det et helt nyt program med nye artister og selvfølgelig er de gamle kendinge også med. De besøger Færøerne fra mandag den 2/9 til og med onsdag den 11/9 med hele 11 forestillinger.

Anderledes imponerende numre
Cirkus Baldoni sætter en ære i også at finde anderledes numre, der ikke tidligere er set på Færøerne og det er lykkedes igen i år.
Denne gang med et fantastisk nummer med Veselka fra Bulgarien, som udfører en kombination af håndstand og kauchuk (slangemenneske) - to cirkusdiscipliner, som er meget svære at kombinere.
Veselkas store lidenskab som barn var gymnastik og faktisk var hun så dygtig, at hun kun 11 år gammel vandt Bulgariens nationale mesterskab i gymnastik. Hun blev optaget på "Bulgarian National JuniorTeam" og var på flere internationale turnéer. 14 år gammel startede hun i en cirkustrup og det blev starten på en ny karriere, hvor hun meget hurtigt fik succes pga. sit store talent og blev en eftertragtet artist internationalt og har indtil dato optrådt i mere end 100 lande og hun glæder sig til snart at føje Færøerne på listen.

Styrke, balance og timing
Duoen Veselka & Nedyalko er indbegrebet af styrke, timing og balance, når de viser det ypperste inden for adagio - en disciplin, hvor de løfter og balancerer med hinanden så elegant, at man fuldstændig overser hvor svært det egentlig er.
Anton Tabev optæder på ethjulet cykel. Der er efterhånden mange, som har prøvet at cykle på et hjul og nogle kan klare det uden problemer. Men Anton nøjes ikke med kun at cykle for han elsker udfordringer. Så mens han cykler, jonglerer han med diablo – og selvfølgelig er det ikke nok for ham med kun én diabolo. Men det stopper ikke her, for han har fundet en anden måde at bruge diaboloen på. Balancerende på den ethjulede cykel med den ene fod vil han med anden kaste den ene diabolo efter den anden oven på hinanden på hovedet.
Når man siger jonglering, tænker de fleste på bolde, kegler eller ringe, som man kaster op i luften og gerne skulle gribe igen. Men der er meget andet man kan jonglere med som f.eks. tæpper, hvilket Ekaterina er ekspert i både med hænderne og fødderne på samme tid.
De fleste piger og mange drenge har sikkert prøvet hula hoop og ved at det ser nemmere ud end det er, så det vil uden tvivl imponere, når de ser, hvor meget man kan med hula hoop ringe.
De voksne bliver ikke glemt og de må gerne grine med, når der bliver budt op til eksotisk dans med en underskøn mavedanserinde (siger hun selv), som på fornøjelig vis udfordres af en ildslugende mandlig mavedanser.

Sjove klovne
I Baldoni´s forestilling er der tradition for nogle skøre og anderledes indslag. Dette bliver publikum heller ikke snydt for i år. Det skal ikke røbes her hvad det er, men det bliver helt sikkert crazy.

Billetter kan bestilles/købes på www.cirkusbaldoni.dk eller reserveres på billet-tlf.: +45 20866010 hverdage kl. 9-14, lø/sø/helligdag kl. 11-13 samt ved indgangen fra 1 time før forestillingen. Til forestillingerne i Tórshavn og Klaksvík er det også muligt at købe billetter i Kunningarstovan.

Turné 2013:
mon 02/9 Vestmanna Vestmanna Høllin 19.00
tue 03/9 Miðvágur Høllin á Giljanesi 19.00
wed 04/9 Klaksvík Badmintonhøllin 18.00
thu 05/9 Skála Ítróttarhøllin á Skála 19.00
fri 06/9 Kambsdalur Ítróttarhøllin á Kambsdali 19.00
sat 07/9 Tvøroyri Høllin í Trángesvagí 14.00
son 08/9 Tórshavn Høllin á Hálsi 15.00 og 19.00
mon 09/9 Skopun Samljöð 19.00
tue 10/9 Eiði Ítróttarhøllin á Eiði 19.00
wed 11/9 Kollafjørður Ítróttarhøllin í Kollafirði 19.00