HEIM
Lurta
21.08.2007

Sirkus vitjan í Runavík.

Týsdagin 25. septembur kl 19.00 kemur Sirkus Baldoni á vitjan í Runavík.

Tíðandaskriv frá Sirkus Baldoni:

Rigtig manege/cirkus

Cirkus Baldoni har planlagt en turne på Færøerne. Fra mandag den 24. september til og med lørdag den 30. september vil det være muligt at opleve den 2 timer lange forestilling, der foregår indendørs i haller rundt på øerne.

"Når vi besøger Færøerne, vil vi gerne bringe den optimale oplevelse af cirkus, og da det ikke er muligt at medbringe et cirkustelt, vil vi skabe et indendørs cirkus med manege, kulisser med scenetæppe, gredin (bænke der skråner opad, som i teltcirkus) og selvfølgelig lys- og lydanlæg, som styres af en tekniker." udtaler Thessa Daniella.

Cirkus Baldoni

Kendetegnende for Cirkus Baldoni er de gennemgående personer, der kæder forestillingen sammen, så børnene sidder helt tryllebundet. Der er ingen forstyrrende og kedelige pauser, hvor cirkustjenere kommer farende ind og skal fjerne rekvisitter eller gøre klar til næste nummer. Det er en sammenhængende forestilling. Det er muligvis også grunden til, at vi i år vil opleve en meget ivrig ung cirkusentusiast, som vil gøre næsten alt for at være med i manegen. Det er ikke uden grund Baldoni kaldes børnenes favoritcirkus.

Internationalt program

Programmet i år er et flot veludvalgt repertoire af numre, hvor store dele af numrene aldrig tidligere er set på Færøerne. Der præsenteres artister fra Kenya, Italien, Schweiz, Sverige og Danmark.

De nye og banebrydende pauseklovner Ibaccala er blandt de mest efterspurgte klovner i Europa for tiden. Her er tale om klovner af en helt speciel karakter, en fantastisk kombination af humor, mimik og poesi, hvor alle detaljer er så gennemførte og sværhedsgraden i numrene stiger ubemærket, ligesom latteren hos publikum og det ender naturligt ud i en gensynsglæde, hvor klapsalverne kun bliver afbrudt af en gentagelse til Ibaccala af deres egen gennemgående gestus ud til publikum.

Superakrobaterne Mombasa Boys fra Kenya vil med deres uudtømmelige energi få stemningen helt i vejret med deres limbonummer. Den fem mand store trup vil tillige med deres akrobatiske udfoldelser udføre numre i 3 mands højde igen i et tempo, så selv den mest ihærdige tilskuer taber pusten.

At puste en ballon op er ikke svært, men at puste en ballon op, der kan rumme en voksen mand er ikke en opgave for direktør Baldoni, men med elefantastisk hjælp lykkes det. Resten må du selv se.

Jonglering er jo altid spændende og det gør det jo kun mere interessant, når det udføres med bordtennisbolde, ikke kun 3,4 eller 5, nej med 6 bolde og så med munden, Det er kun lidt af det Bald with Balls kan tilbyde. Der er tale om tempojonglering i høj klasse kombineret med humor og komik. Bald with Balls har bl.a. vundet sølvprisen ved Les Feux De La Rampe Paris.

Pludselig bliver vi henvist til enhver drengs drøm om krudt og piskesmæld, når Texas Jack entrer manegen med pistoler og pisk, og selv pigerne må overgive sig.

Trylleri og magi. Vi sidder alle og ser det og alligevel ser vi det ikke. Hvordan gør de det? The Baldoni´s, direktionen bag Baldoni, overtræder endnu engang vores sanser.

Endnu et kendetegn for Cirkus Baldoni er præsentationen af forestillingen, der kædes sammen af direktør Baldoni og den frække sjove løve Leonardo, som er blevet børnenes favorit i Danmark og en uundværlig del af Cirkus Baldoni og som ydermere har fået sin egen hjemmeside: www.cirkussjov.dk.

Livsstil

Cirkus Baldoni drives af ægteparret Thessa Daniella og René Marvin Mønster. De har valgt at leve deres liv på farten i cirkuskaravanen med næsten 40 mennesker ansat og et væld af nationaliteter, sprog og særpræg. De turnerer i Danmark fra starten af april indtil slutningen af september i mere end 140 byer. Når sæsonen er slut på de danske landevej begynder en efterårs- og vinterturne med en masse aktiviteter rundt i ind- og udland.